nieuws

World Food Festival Rotterdam van start

Horeca

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb opent donderdagmiddag 19 september het World Food Festival. Ruim vijf weken staat Rotterdam volledig in het teken van eten en vooral ook hoe mensen zich in de toekomst gaan voeden.

World Food Festival Rotterdam van start

Met grote en kleine evenementen, zoals markten, proeverijen, workshops, interactieve tentoonstellingen, stadsroutes en havenexcursies, komt de bezoeker van het World Food Festival in aanraking met de hele voedselketen.

Duurzaamheid

Het programma laat dan ook niet alleen culinaire trends zien en de nieuwste ontwikkelingen in de voedselindustrie, maar schenkt ook aandacht aan wereldvoedselvraagstukken, de invloed van voeding op de gezondheid en lokale initiatieven op het gebied van duurzame voedselproductie.

Museumpark

Er zijn meer dan honderd programmaonderdelen, die onder meer in het centrum van de stad, de haven en zelfs op het dak van het voormalige spoorwegviaduct de Hofbogen plaatsvinden.

Het centrum van het festival is het Future Food House in het Museumpark. Ook wordt samengewerkt met bestaande festivals zoals Rotterdamse Kost en de eerste editie van Gastvrij Rotterdam.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel