Horeca Top 100-trends: Gasten zijn kritischer en boeken steeds later

Horeca Top 100-trends: Gasten zijn kritischer en boeken steeds later

Elk jaar vraagt Misset Horeca de Top 100-ondernemers naar trends die ze signaleren onder hun gasten. Dit jaar werd veruit het vaakst genoemd dat het beslismoment voor boekingen steeds verder naar achteren schuift.

Dat last-minute beslissen – of het nou om reserveringen van individuele gasten of boekingen voor meetings van bedrijven gaat – maakt goed forecasten natuurlijk uiterst lastig.

Een tweede trend is de mondige gast. Die wordt steeds kritischer op de diensten en producten die hij krijgt en is daarbij ook zeer prijsbewust. ‘prijs-shopping’, ‘value for money’ en veeleisendheid zijn daarbij de sleutelbegrippen.

Waar de trends vorig jaar nog lagen bij groen investeren en lastige bancaire financiering, is de volledige top vijf dit jaar bezet door gastkenmerken.

De top 5 trends:
1. Value for money, prijs-shoppen
2. Laat beslissen over boekingen
3. Kritische en veeleisende gast
4. Beter voorbereid, wil vooraf weten wat het gaat kosten
5. Beoordelingen op internet worden belangrijker dan sterclassificatie