nieuws

Officiële start oesterseizoen op 11 september

Horeca

Het oesterseizoen wordt dit jaar geopend op woensdag 11 september. Vanaf 12.00 uur vindt de formele aftrap van het Belgisch en Nederlands Oesterseizoen gecombineerd plaats in Yerseke en Sluis.

Officiële start oesterseizoen op 11 september

Bij de officiële opening van het Nederlands Oesterseisoen 2013 zijn de platte oester (ostrea edulis) als de Zeeuwse oester (crassostrea gigas), in België bekend als holle oester/creuses, aanwezig.

De Zeeuwse oester werd recent MSC-gecertificeerd en het bijbehorende certificaat wordt woensdag 11 september officieel uitgereikt.

De oester in Misset Horeca

Misset Horeca besteedt in de uitgave van vrijdag 23 augustus uitgebreid aandacht aan het (naderende) oesterseizoen.

Specialisten geven tips over het gebruik van en weetjes over de oester en we laten zien dat de oester ook heel goed is in te zetten in een eetcafé.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels