nieuws

FNV wil cao-onderhandelingen weer oppakken

Horeca

FNV Horeca heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) uitgenodigd om weer plaats te nemen aan de onderhandelingstafel om te praten over een nieuwe horeca-cao. De vakbond wil snel om tafel omdat op 31 maart de verlenging van de cao afloopt.

FNV wil cao-onderhandelingen weer oppakken

Vorige week heeft FNV de uitnodigingsbrief verstuurd aan KHN. ‘Wij willen graag onderhandelen. Op 31 maart loopt de verlenging van deze cao af, dus de tijd wordt krap. In de brief hebben we concrete voorstellen gedaan wanneer we elkaar kunnen treffen. Tot op heden hebben we nog geen officiële reactie gehad’, aldus Milen van Boldrik van FNV Horeca.

KHN laat weten bezig te zijn met het opstellen van een reactie. ‘KHN zal uiterlijk aanstaande maandag op de uitnodiging van de vakorganisaties reageren’, laat KHN-woordvoerder Joris Prinsen desgevraagd weten.

Half december liepen de onderhandelingen over een nieuwe cao stuk. Breekpunt was volgens FNV het uitblijven van een overeenstemming over jeugdlonen. Volgens FNV was bij de vorige onderhandelingen afgesproken dat voor het einde van de cao-periode dit onderwerp opgelost moest zijn. ‘Dat is niet gebeurd’, aldus Van Boldrik.

Eind december liep de horeca-cao af. Daarbij is afgesproken dat de cao eenmalig is verlengd tot 31 maart 2014.

Reageer op dit artikel