nieuws

Garnalenleverancier Heiploeg failliet

Horeca

De Nederlandse garnalenleverancier Heiploeg, de grootste van Europa, is failliet verklaard. Het bedrijf denkt in afgeslankte vorm als Heiploeg International een doorstart te kunnen maken, als onderdeel van het Katwijkse visverwerkingsbedrijf Parlevliet & Van der Plas. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

Garnalenleverancier Heiploeg failliet

In totaal worden er 60 voltijds arbeidsplaatsen van Heiploeg in Groningen geschrapt, dat zijn volgens directeur Hans Wielinga circa 90 ‘collega’s met een vast dienstverband’. De werkgelegenheid van circa 300 mensen in de provincie wordt door de doorstart behouden, aldus het bedrijf, al worden de arbeidsvoorwaarden versoberd.

De directie van Heiploeg, die naast Wielinga verder bestaat uit Edo Abels, kon desgevraagd niet tegen het ANP zeggen of er een loonoffer wordt gevraagd. ‘Maar we gaan de voorwaarden in lijn trekken met andere bedrijven’, aldus Abels.

Heiploeg heeft in het Groningse Zoutkamp zijn hoofdkantoor, een fabriek en de transportdivisie gevestigd. Bij welke afdeling de ontslagen precies vallen is niet duidelijk. Morubel, de Belgische dochter van het concern, gaat zelfstandig verder.

Reageer op dit artikel