nieuws

HorecaTop over arbeidsverhoudingen tussen baas en medewerker

Horeca

FNV Horeca wil een groot overleg tussen werknemers en werkgevers over moderne en eigentijdse arbeidsverhoudingen in de horeca. De vakbond houdt hiervoor de HorecaTop, die op 13 februari wordt gehouden.

HorecaTop over arbeidsverhoudingen tussen baas en medewerker

Beloning, flexibele arbeidscontracten, scholing en vakopleiding zijn onderwerpen waar werkgevers en werknemers al decennia lang afspraken over maken. Volgens de vakbond zijn de omstandigheden veranderd en de arbeidsverhoudingen onder druk komen te staan.

Daarom is het volgens FNV Horeca tijd voor de HorecaTop. Tijdens deze bijeenkomst, die gehouden wordt in Maarssen, gaat het volgens FNV om de vraag: doen we het samen of is het ieder voor zich. De HorecaTop staat onder leiding van dagvoorzitter Inge Diepman en heeft sprekers als AWVN-directeur Harry van de Kraats en dialoogexpert Cristel van de Ven. Aan het eind van de HorecaTop worden de belangrijkste conclusies gepresenteerd in de vorm van een Manifest voor de horecabranche.

‘We geven de ondernemer en de werknemer de kans om met elkaar in gesprek te gaan over de onderwerpen die spelen op de werkvloer. FNV Horeca is niet de organisator, slechts de initiatiefnemer. Wij hebben dus geen rol en geen stem. Het is een oprechte poging om de ondernemer en de werknemer aan het woord te laten over de onderwerpen die heb aan gaan’, aldus Milen van Boldrik van FNV Horeca.

De top staat volgens Van Boldrik los van het feit dat de cao-onderhandelingen eind vorig jaar zijn mislukt. De huidige horeca-cao is 31 december 2013 afgelopen. Afgesproken is dat deze verlengd is tot 31 maart 2014. Is niet bekend of de cao-partijen alweer met elkaar om tafel zitten en wat de voortgang van de gesprekken is.

 

Tip

In Misset Horeca Connect is speciale aandacht voor het onderwerp ‘Personeel’. Er wordt gediscussieerd over alles wat hiermee van doen heeft. Doe mee en laat uw mening horen.

Reageer op dit artikel