nieuws

KHN: ‘Horeca lift mee met economisch herstel

Horeca

De horeca in Nederland lift dit jaar mee met het voorzichtige herstel van de economie en het consumentenvertrouwen. Hotels, restaurants en cafés gaan ongeveer hetzelfde volume aan diensten en producten afzetten als in 2013, verwacht Koninklijke Horeca Nederland. Vorig jaar daalde het omzetvolume nog met 1,5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

KHN: ‘Horeca lift mee met economisch herstel

Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN), die haar prognoses maandag 13 januari presenteerde op de vakbeurs Horecava, rekent er ook op dat de omzet in geld iets stijgt: van €13,22 miljard in 2013 naar €13,49 miljard. Dat is voornamelijk het gevolg van prijsstijgingen.

Rendement

KHN verwacht dat ondanks het iets betere economische klimaat veel ondernemers moeite zullen houden om hun rendement op peil te houden omdat de sector kampt met hogere kosten.

Lastenverzwaring

‘Lastenverzwaring en de kosten van arbeidsinzet onder nieuwe arbeidsregels maken de uitkomsten van een redelijk bedrijfsresultaat over 2014 nog onzeker’, licht de brancheorganisatie in dat verband toe.

Voor- en achterhoede

De brancheorganisatie signaleert dat het verschil tussen de ‘achter- en voorhoede’ van de Nederlandse horeca steeds groter wordt.

Duurzaamheid en gezondheid

Innovatieve ondernemers die goed inspelen op trends als duurzaamheid en gezondheid of die hun sterke punten uitbuiten zoals een bijzondere locatie, vergroten hun voorsprong ten opzichte van concurrenten die minder voortvarend opereren.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel