nieuws

Recordaantal pinbetalingen; kwart meer in horeca

Horeca

Het aantal pinbetalingen in Nederland bereikte in 2013 met 2,660 miljard transacties opnieuw een record. De horeca- en recreatiesector is met een groei van bijna 25 procent een van de grootste stijgers. In totaal werd hier meer dan 190 miljoen keer met de pinpas betaald.

Recordaantal pinbetalingen; kwart meer in horeca

Nederlandse consumenten pinden vorig jaar vaker dan ooit, zo blijkt uit woensdag 15 januari door Betaalvereniging Nederland gepubliceerde cijfers. In 2013 werden 2,660 miljard transacties gedaan met de pinpas. Een groei van 7,5 procent vergeleken met 2012.

Horeca en recreatie

Horecabedrijven zijn bezig met een ware inhaalslag. De horeca- en recreatiesector is met een groei van bijna 25 procent een van de grootste stijgers.

In totaal werd hier meer dan 190 miljoen keer met de pinpas betaald.

Kleine bedragen

Evenals voorgaande jaren viel de sterkste groei te noteren bij betalingen tot €10. Het aantal pinbetalingen in deze categorie steeg in 2013 met bijna 130 miljoen (16,6 procent) tot een totaal van ruim 907 miljoen. Dat is meer dan een derde (35 procent) van alle pintransacties.

Cafés en cafetaria’s

De horeca laat bij kleine betalingen zelfs een stijging zien van 36,4 procent en een totaal van meer dan 90 miljoen pintransacties.

Dat komt volgens de brancheorganisatie doordat bij steeds meer kleinere horecabedrijven zoals cafés, cafetaria’s, lunchrooms en ijssalons gepind kan worden.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel