nieuws

FNV ‘hoogst verbaasd’ over afwijzing KHN

Horeca

FNV Horeca zegt hoogst verbaasd te zijn over de afwijzing van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) om weer te praten over een nieuwe horeca-cao. FNV-woordvoerder Milen van Boldrik vindt het vreemd dat KHN de deur nu al dicht gooit terwijl er volgens haar nog geen voorstellen zijn uitgewisseld.

FNV ‘hoogst verbaasd’ over afwijzing KHN

Maandag liet KHN weten niet in te gaan op de uitnodiging van de vakbonden FNV Horeca, CNV Vakmensen en De Unie om weer met elkaar om tafel te gaan over een nieuwe cao. KHN sprak daarbij over zes cao-eisen van de vakbonden die volgens de belangenorganisatie geen zicht op een overeenstemming opleveren.

‘Wij zijn hoogst verbaasd’, aldus Van Boldrik. ‘Tussen de vakbonden en KHN zijn nog geen voorstellen uitgewisseld, maar KHN gooit nu al de deur voor overleg dicht. Een samenwerking en uitzicht op een nieuwe cao vanaf 1 april lijkt KHN op voorhand niet te willen’, aldus Van Boldrik, die met haar FNV Horeca 20.000 leden heeft. In de horeca werken 335.000 mensen.

Van Boldrik vervolgt: ’86 Procent van de horecawerknemers geeft aan een cao wel nodig te vinden, omdat zij zelf geen goede afspraken kunnen maken’.

Reageer op dit artikel