nieuws

Horeca betaalt helft minder voor Bedrijfschap Horeca

Horeca

Horeca-ondernemers betalen met ingang van dit jaar gemiddeld 50 procent minder voor het Bedrijfschap Horeca in vergelijking met 2013. Medio maart valt de nota voor 2014 waarschijnlijk op de mat.

Horeca betaalt helft minder voor Bedrijfschap Horeca

Het komt er volgens een woordvoerder van het Bedrijfschap Horeca op neer dat een horecabedrijf gemiddeld in 2013 circa €310 betaalde. Dat zal in 2014 gemiddeld circa €160 zijn. De verlaging van gemiddeld circa 50 procent, komt voort uit het vervallen van de bestemmingsheffing Subsidieverstrekking. Met die heffing werden de arbeidsmarkt- en scholingsactiviteiten gefinancierd. Deze activiteiten worden in 2014 stopgezet. Dat heeft te maken met de eerdere aankondiging van de overheid om de product- en bedrijfschappen op te heffen.

Kenniscentrum

De dienstverlening van het Bedrijfschap Horeca zal dit jaar via kenniscentrumhoreca.nl ‘zoveel als mogelijk worden voortgezet’, laat het schap weten. Zodra meer bekend is, over welke activiteiten worden voortgezet, krijgen alle ingeschreven ondernemers daar bericht over. Op dit moment is dat nog onduidelijk.

Tarieven

Het Bedrijfschap Horeca verwacht de nota’s over de heffingsvordering 2014 naar verwachting medio maart naar de ondernemers te verzenden. Met dat geld kan het schap haar werkzaamheden in 2014 uitvoeren. Horeca-ondernemers dienen zich in te schrijven bij het Bedrijfschap Horeca en voor 2014 betalen ze per onderneming een basisheffing van €30. Daarnaast betalen ondernemers een loonsomheffing volgens een tariefschaal. Op de site van het bedrijfschap staat deze schaal.

Korting

Voor leden van bepaalde werkgeversorganisaties waaronder Koninklijk Horeca Nederland en het Nederlands Horeca Gilde geldt een korting van 30 procent. Ook startende ondernemers komen in aanmerking voor reductie.
In totaal staan er momenteel 44.628 horecabedrijven ingeschreven bij het Bedrijfschap Horeca.

Reageer op dit artikel