nieuws

KHN wijst cao-uitnodiging FNV af

Horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst het aanbod van vakbonden om weer te praten over een nieuwe horeca-cao af. De belangenorganisatie wil de huidige cao nog wel ongewijzigd voortzetten, maar ziet niets in de eisen van de vakbonden.

KHN wijst cao-uitnodiging FNV af

Dat laat KHN weten. In een verklaring laat KHN weten zich er noodgedwongen bij neer te leggen dat de horeca-cao per april eindigt. De zes cao-eisen van de vakbonden bieden geen enkel zicht op een overeenstemming, aldus KHN.

Vorige week nodige FNV Horeca KHN uit om weer plaats te nemen aan de onderhandelingstafel. Dit nadat in december vorig jaar gesprekken op niets waren uitgelopen. Wel was daarbij afgesproken dat de cao eenmalig verlengd zou worden tot 31 maart.

KHN laat weten dat als de huidige cao niet ongewijzigd wordt voortgezet, het een model Arbeidsvoorwaardenreglement klaar heeft liggen. Horecawerkgevers kunnen daarmee contractafspraken volgens de nieuwe regels vastleggen.

Reageer op dit artikel