nieuws

Ahold sluit fraudehoofdstuk US Foodservice

Horeca

Ahold koopt verdere rechtsvervolging in de Verenigde Staten vanwege het boekhoudschandaal bij US Foodservice, dat begin deze eeuw aan het licht kwam, af voor 297 miljoen dollar (€215 miljoen). Het supermarktconcern meldde dat woensdag 21 mei.

Ahold sluit fraudehoofdstuk US Foodservice

De boete is de uitkomst van een schikking met slachtoffers van de malversaties bij US Foodservice, een voormalige Amerikaanse dochteronderneming van Ahold. Daarbij werd de omzet van US Foodservice hoger voorgesteld dan deze in werkelijkheid was.

Rechtszaken

Ahold verkocht US Foodservice in 2007 voor ruim 7 miljard dollar, maar bleef aansprakelijk voor de lopende rechtszaken tegen het bedrijf.

Het concern neemt een voorziening van €215 miljoen op in de resultaten van het eerste kwartaal, die volgende week woensdag worden gepresenteerd.

Schikking

De schikking wordt eind dit jaar of begin volgend jaar uit de beschikbare kasmiddelen van de onderneming betaald.

Rond die tijd wordt de definitieve goedkeuring voor de schikking verwacht en zal ook duidelijk zijn of alle partijen die ervoor in aanmerking komen zich aan de schikking verbinden.

Voedingsmiddelen

US Foodservice is een Amerikaanse leverancier van voedingsmiddelen, die vooral restaurants, hotels en ziekenhuizen als klanten heeft.

Ahold kocht het bedrijf in 2000, maar besloot het in 2007 weer te verkopen omdat het zich wilde richten op zijn supermarktactiviteiten.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel