nieuws

De la Croix: ‘Sluiting dreigt voor schaatsbaan Uithof

Horeca

Schaatsbaan en recreatiecomplex De Uithof in Den Haag dreigt na de zomer de deuren te sluiten. Directeur Eugène de la Croix bevestigt tegenover Omroep West de inhoud van een vertrouwelijke brief hierover van het schaatsgewest Zuid-Holland.

De la Croix: ‘Sluiting dreigt voor schaatsbaan Uithof

Volgens Eugène de la Croix heeft De Uithof de afgelopen jaren vele tonnen gestoken in het sponsoren van het ijshockey en schaatsen in Den Haag, inclusief het schaatsgewest, zo meldt Omroep West.

Slechte winter

De directeur stelt dat dit niet langer is op te brengen. ‘We hebben na een voor ons slechte winter alle vet op de botten weer verloren – en zoveel was dat al niet.’

Klimmen en karten

De Uithof, waar ook plek is voor klimmen en karten, ging al eerder bijna ten onder. Toen sprong de gemeente Den Haag wel eens bij.

Subsidie

De la Croix pleit ervoor om de verenigingen toe te staan binnen de geldende regels subsidie te krijgen en te mogen besteden aan het complex.

Schaatscentrum Zoetermeer

Volgens Omroep West dreigt ook een doemscenario voor het Zoetermeerse schaatscentrum Transportium.

Icedôme Almere

Als schaatsbond KNSB de samenwerking met het Icedôme in Almere niet opzegt, zullen de investeerders van het Transportium zich vrijwel zeker terugtrekken, schrijft voorzitter Gerrit van Kooten van het gewest Zuid-Holland aan de schaatsbond.

Palace Hotel Noordwijk

De la Croix nam in juli 2010 samen met Wout van Reenen het failliete sport- en evenementencentrum De Uithof over en tekende per 1 september voor de exploitatie.

Daarvoor was de ondernemer 3,5 jaar actief als general manager van het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee.

André Aaij

Bij het hotel dat in 2012 de Dutch Hotel Award won, werd hij opgevolgd door André Aaij.

Onder zijn leiding sloot het hotel zich aan bij Carlson Rezidor en heet het sinds februari Radisson Blu Palace Hotel Noordwijk aan Zee.

Bekijk hier een video-interview van Omroep West met Eugène de la Croix.

Bron: ANP MediaWatch/Omroep West

Reageer op dit artikel