nieuws

Horecatop investeert circa 300 miljoen euro in 2014

Horeca

Maar liefst €300 miljoen investeren een aantal horecabedrijven uit de Misset Horeca top 100 in 2014 in hun onderneming. Dat blijkt uit een enquête die Misset Horeca onder deze bedrijven hield.

Horecatop investeert circa 300 miljoen euro in 2014

Constateerden we vorig jaar nog dat de investeringen door de bedrijven in de Top 100 van Grootste Horecabedrijven en Merken kelderden, nu noteren we flinke investeringsdrift. Met name in de top van onze lijst en bij grote hotelketens tasten ze in de buidel.

Nieuwkomer
In totaal gaan de door ons ondervraagde honderd bedrijven circa €300 miljoen investeren. Opvallend is de kapitaalinjectie van €95 miljoen voor een nieuwkomer in de Misset Horeca Top 100: The Vincent Hotel Group (47). Van buitenlandse investeerders heeft deze hotelgroep een kapitaalinjectie gehad die moet resulteren in twintig hotels in Nederland.

Attractie
Bij McDonald’s gaat het geld naar nieuwe producten, restaurants en keukenopstelling. De Efteling (26) heeft een nieuwe attractie op het oog: Aquanura-show en gaat het zelfbedieningsrestaurant Het Witte Paard opknappen. Het starten van nieuwe hotels en vernieuwen van kamers is het meest genoemd als investeringsbestemming.

HMS Host (11) spendeert €6 miljoen aan de verbouwing Lounge 2 waarvoor zeven nieuwe horecaconcepten worden ontwikkeld.

Reageer op dit artikel