nieuws

Meer geloof in economie bij Horeca Top 100

Horeca

Ondernemers in de Horeca Top 100 Grootste Merken en Bedrijven beoordelen het huidige economische klimaat met een 6,9. Zo blijkt uit een enquête van Misset Horeca onder de bedrijven uit de Horeca Top 100.

Meer geloof in economie bij Horeca Top 100

De beoordeling van het huidige economische klimaat met een 6,9 is bijna een vol punt hoger dan de magere 6,0 van vorig jaar. De captains of industry zijn duidelijk zeer hoopvol over het herstel van de economie. Meer dan een derde van de ondernemers geeft de economie een 7. Slechts vier geven de economie een onvoldoende.

Nieuw realisme
De 6,9 is het twee na hoogste cijfer sinds de start van onze meting in 2007. Dat jubeljaar bleek achteraf meteen goed voor de hoogste waardering allertijden: een 7,3. In 2009, het jaar dat de financiële crisis vol losbarstte, waren de ondernemers het somberst. Toen kreeg de economie een 5,2. Daarna herstelde het vertrouwen weer en kwam er een soort nieuw realisme over de ondernemers. Tot de double dip van 2012 en begin 2013, toen zakte het geloof in de economie weer weg naar een 6.

Eigen functioneren
Opmerkelijk is dat de ondernemers het economisch klimaat standaard veel lager waarderen dan de eigen prestatie en dat de fluctuaties in die waardering groter zijn. Ondernemers in de Misset Horeca Top 100 waarderen hun eigen functioneren gemiddeld met een 7,2. Dat is een tiende hoger dan de 7,1 uit de jaren 2012 en 2011.

Reageer op dit artikel