nieuws

Plafondschildering Markthal Rotterdam voltooid

Horeca

Arno Coenen heeft maandag 19 mei de laatste hand gelegd aan zijn kunstwerk dat het hele plafond beslaat van de Markthal Rotterdam. De wandschildering met daarop producten die er vanaf 1 oktober worden verkocht, bestaat uit 4000 metalen platen van 1,5 bij 1,5 meter.

Plafondschildering Markthal Rotterdam voltooid

‘Vandaag zijn de laatste puntjes op de i gezet’, aldus een woordvoerster van de Markthal. Als de bezoeker omhoog kijkt, ziet hij overal fris gekleurde groenten en fruit aan het 30 meter hoge plafond.

Kunstwerk

Volgens Coenen is zijn werk Horn of Plenty (hoorn des overvloeds) met een oppervlakte van 11.000 vierkante meter het grootste kunstwerk ter wereld.

Het bestaat uit 4000 tegels die aan het plafond zijn bevestigd. Het plan is om ook videoprojecties te laten zien.

Marktvloer

De marktvloer telt ruim 12.000 vierkante meters en daarop komen honderd marktkramen – versunits genoemd – van 20 vierkante meter.

De vloer is ingedeeld in vijf segmenten: vis, vlees, brood, zuivel en AGF. Belangstellende partijen moeten passen in het concept: vers, vers en vers!’

Horeca Top 100

In de Misset Horeca Extra Top 100 grootste bedrijven & merken, verschijningsdatum zaterdag 16 mei, staat een uitgebreid interview met Hans Schröder, partner bij de Haagse projectontwikkelaar Provast en commercieel directeur van de Markthal.

Abonnees van Misset Horeca kunnen dit verhaal (ook) digitaal lezen, door rechtsboven op de homepage op de groene button te klikken.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel