nieuws

Ricardo Eshuis nieuwe directeur SVH

Horeca

Ricardo Eshuis is de nieuwe directeur van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Hij volgt per 1 juni John Meuffels op, die een jaar geleden werd aangesteld als interim-directeur. Eshuis komt over van Edu’Actief in Meppel.

Ricardo Eshuis nieuwe directeur SVH
Ricardo Eshuis

SVH laat in een persbericht weten dat de Raad van Toezicht heeft ingestemd met de voordracht van Ricardo Eshuis.

De nieuwe directeur laat weten de ambitie te hebben ‘met het nieuwe team ervoor te zorgen dat SVH weer het kwaliteitskeurmerk wordt voor de branche dat het altijd geweest is’.

Edu’Actief

De 43-jarige Eshuis werkte eerder bij Edu’Actief in Meppel. Daar was hij de afgelopen jaren als uitgever eindverantwoordelijk was voor diverse uitgeeftrajecten op het gebied van horeca, toerisme & recreatie.

Onder zijn leiding werden leermiddelen ontwikkeld voor horecaopleidingen voor vmbo, mbo en hbo. Verder was hij actief in diverse projecten en werkgroepen op het gebied van horeca en educatie.

Docent

Daarvoor was hij werkzaam als bedrijfsleider van een horecaonderneming en als docent in het voorgezet onderwijs.

John Meuffels

Ekhuis volgt John Meuffels op. Hij werd vorig jaar juni aangesteld als interim-directeur met als opdrachten te bekijken welke onderdelen van SVH nog toekomst hebben en het opstellen van een sociaal plan.

KHN

Die aanstelling volgde op het besluit van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zich terug te trekken uit SVH.

Examens

Die organisatie maakte begin dit jaar een herstart en richt zich nu op het ontwikkelen en aanbieden van examens, (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het mbo-onderwijs, opleiders en ondernemers.

Meestertitels

SVH is eveneens verantwoordelijk voor de SVH Meestertitels. Daarover ontstond vorig jaar juli onrust, nadat het Gilde van Meesterkoks in een persbericht liet weten de titels Meesterkok en Meesterproef en de certificering daarvan per 1 januari 2014 voort te zetten.

Vanuit SVH kwam nog diezelfde dag een reactie. De organisatie nam afstand van dat nieuws en liet weten dat het nergens had aangekondigd te stoppen met de Meestertitels.

Raad van Toezicht

SVH nieuwe stijl wordt geleid door een directeur (Eshuis) onder toezicht van een Raad van Toezicht. Die raad werd recent benoemd en bestaat uit Sander Allegro, Ben Francooy, Thijs Merks en Ricardo Winter.

Reageer op dit artikel