nieuws

Tour de France impuls voor Zeeuws toerisme

Horeca

De komst van de Tour de France naar Zeeland betekent voor die provincie naar verwachting een belangrijke impuls van de economie. Het bedrijfsleven rekent op een bedrag van ongeveer €6 miljoen, zegt Enrico de Koster, directeur van de Arcus Group, een Zeeuwse projectontwikkelaar en verkoper van vakantiehuisjes.

Tour de France impuls voor Zeeuws toerisme

Zaterdag 24 mei maakte Tour-organisator ASO bekend dat de tweede etappe (zaterdag 5 juli) van de Ronde van Frankrijk in 2015 finisht op het Zeeuwse Neeltje Jans. Bij het wielerevenement worden zo’n 500.000 bezoekers verwacht.

Eten, drinken en overnachten

‘Veel mensen zullen meerdere uren in Zeeland verblijven. Dat betekent dat ze meerdere keren wat eten en drinken. Sommige mensen zullen zelfs blijven overnachten’, legt De Koster uit.

Extra toeristen

‘En dan hebben we het nog niet eens over de promotie van onze provincie. Door de Tour krijgt Zeeland een enorme bekendheid en dat kan de jaren erna voor veel extra toeristen zorgen.’

De Arcus Group is één van de bedrijven uit de provincie die financieel bijdraagt aan de komst van de Tour.

Roompot Vakanties

Samen met partijen als Roompot Vakanties, de Rabobank, Heijmans en Dow is ruim €0,5 miljoen opgehaald om het evenement mede mogelijk te maken.

Utrecht en Rotterdam

De Tour start in 2015 met een korte tijdrit in Utrecht. Daarna gaan de renners via Rotterdam richting Zeeland. In het verleden kwam het peloton wel twee keer door het gebied.

In 2010 reed de Tour door Zeeland in een etappe tussen Rotterdam en Brussel. In 1958 kwam de Tour kort door Zeeuws-Vlaanderen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel