nieuws

Verkiezing Meest Gastvrije Stad stopt

Horeca

Er wordt in 2014 geen Meest Gastvrije Stad meer gekozen. Na vijf jaar stoppen VVV Nederland en Van Spronsen & Partners horeca-advies met het onderzoek naar gastvrijheidsbeleving van meer dan 40.000 bezoekers aan de 21 grootste steden van ons land.

Verkiezing Meest Gastvrije Stad stopt

De afgelopen vijf jaar werd de Meest Gastvrije Stad gekozen aan de hand van scores op het gebied van onder andere horeca, gastvrijheid, vriendelijkheid en bereikbaarheid. ‘s-Hertogenbosch werd liefst vier keer uitgeroepen tot winnaar.

Doel bereikt

Van Spronsen & Partners en VVV Nederland hebben besloten te stoppen, omdat het doel is bereikt: ‘het leveren van een belangrijke bijdrage aan het besef dat gastvrijheid van essentieel belang is in de strijd om de bezoeker’.

Gastvrijheid

In een persbericht laten beide partijen weten 2014 te gebruiken om het onderzoek te herijken en vast te stellen hoe het vanaf 2015 eruit gaat zien.

Directeur Hans Spronsen van Spronsen & Partners: ‘We ervaren in de praktijk dat er steeds meer aandacht is voor het onderwerp gastvrijheid.’

Reageer op dit artikel