nieuws

500.000 Nederlanders op pinkstervakantie in eigen land

Horeca

Het aantal Nederlanders dat in het pinksterweekeinde kiest voor een korte vakantie, ligt dit jaar naar verwachting fors hoger dan in 2013. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) rekent op ongeveer 800.000 vakantiegangers, tegen 650.000 vorig jaar. Zo’n 500.000 blijven in eigen land.

500.000 Nederlanders op pinkstervakantie in eigen land

Een jaar geleden voorspeldde NBTC eveneens dat er 800.000 Nederlanders weg zouden gaan, maar toen bleven door slecht weer uiteindelijk veel mensen thuis.

Pinksteren viel vorig jaar redelijk vroeg en het was behoorlijk fris voor de tijd van het jaar.

Kamperen

Nu belooft het pinksterweekeinde zomers en op sommige plekken zelfs tropisch te worden, aldus het NBTC. Hierdoor verwacht het bureau vooral meer mensen die gaan kamperen.

Eigen land

De meeste Nederlanders, ongeveer 500.000, zullen de pinkstervakantie in eigen land doorbrengen, zo is de voorspelling. Ruim de helft van hen gaat kamperen.

Anderen kiezen voor een hotel of bungalowpark. Volgens het NBTC wordt er rond Pinksteren ruim €80 miljoen besteed door vakantiegangers in eigen land.

Duitsland, België en Frankrijk

De rest van de reizigers (300.000) gaat komend weekend de grens over. De populairste buitenlandse bestemmingen voor een korte vakantie tijdens Pinksteren zijn de buurlanden, Duitsland en België, en Frankrijk.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel