nieuws

Forse daling aantal faillissementen in horeca

Horeca

Het aantal faillissementen in de horeca is afgelopen maand fors gedaald. Volgens berekeningen van Faillissementendossier.nl is het aantal faillissementen in mei gehalveerd ten opzichte van een maand daarvoor.

Forse daling aantal faillissementen in horeca

De forse daling van het aantal faillissementen in de horeca wordt toegeschreven aan het mooie weer en het toegenomen consumentenvertrouwen. In mei dit jaar gingen 27 horecabedrijven op de fles, 50 procent minder dan in april dit jaar.

Volgens analist Frank Meeuwsen van Foodstep ging het de eerste vijf maanden van dit jaar in nagenoeg alle segmenten in de horeca beter dan vorig jaar. Alleen de fastfoodsector bleef wat achter.

Meeuwsen: ‘Dan heb ik het niet zozeer over de grote fastfoodketens, maar vooral over cafetaria’s en andere kleine aanbieders van allerlei snacks. Die hebben veel last van concurrentie uit de detailhandel en van nieuwe toetreders. De drempel om een loempia- of shoarmakraam te beginnen is nu eenmaal vrij laag’.

Reageer op dit artikel