nieuws

Kenwerk gaat 5.000 leermeesters trainen

Horeca

Kenwerk wil dit jaar 5.000 leermeesters trainen. Dat zegt Jan Willem Mans van Kenwerk. Dit jaar biedt Kenwerk alle leermeesters een gratis training aan. ‘We blijven ons inzetten om ervoor te zorgen dat de horeca goede vakmensen krijgt en jonge mensen een kans krijgen op de arbeidsmarkt,’ aldus Mans.

Kenwerk gaat 5.000 leermeesters trainen
Kenwerk

Kenwerk – de organisatie die verantwoordelijk is voor voldoende goede leerbedrijven in de horeca – gaat vanaf volgend jaar op in een grote organisatie waarin alle sectoren zijn vertegenwoordigd. De horeca is dan nog maar een van de vele beroepsgroepen. De samenvoeging gaat gepaard met een forse bezuiniging waarin het budget van Kenwerk wordt gehalveerd.

Kenwerk-manager Mans weigert echter bij de pakken neer te zitten. ‘We hebben 2014 uitgeroepen tot jaar van de leermeester. We hopen dat ze ook in de toekomst de liefde voor het vak willen blijven overbrengen op nieuwe generaties.’

De gratis trainingen zijn bedoeld voor bestaande en nieuwe leermeesters. Zo is er een training die leermeesters inzicht geeft  in het gedrag en het leerproces van het puberbrein. Mans: ‘Hoe begeleid je bijvoorbeeld een leerling met concentratieproblemen. We oefenen het werken met een communicatiewijzer voor het geven van instructies, correcties en feedback op een gestructureerde manier.’

Meer informatie: www.kenwerk.nl/www.stageprofs.nl

Reageer op dit artikel