nieuws

Zoektocht naar beste leerbedrijf begint met overval

Horeca

De zoektocht naar het beste leerbedrijf 2014 ging vorige week van start met een ‘overval’ op Restaurant Visaandeschelde. Het bedrijf verwachtte een nieuwe leerling, maar in plaats daarvan meldde zich een tv-kok Julius Jaspers.

Zoektocht naar beste leerbedrijf begint met overval

Ruim 200 leerbedrijven zijn door dit jaar door hun roc’s voorgedragen voor de verkiezing Beste Leerbedrijf 2014. De commissie die uiteindelijk het Beste leerbedrijf horeca 2014 kiest, bestaat uit vertegenwoordigers van de sociale partners, het onderwijs en de eerdere winnaar, waaronder de winnaar van afgelopen jaar, hotel Greenside op Texel.

‘Leerbedrijven hebben een grote waarde voor de horeca. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren.’ aldus Kenwerk-manager Jan-Willem Mans. ‘De genomineerde bedrijven onderscheiden zich omdat ze veel tijd en aandacht voor leerlingen hebben.’

Onder de genomineerden bevinden zich veel hotels, maar ook restaurants. Mans: ‘Deze bedrijven zijn onmisbaar om de nieuwe generatie klaar te stomen. Nergens anders doen leerlingen de praktijkkennis op die ze nodig hebben voor een carrière in de horeca.’

Bij de kick-off-overval op VisaandeSchelde stelde Julius Jaspers de met stomheid geslagen leermeester vragen over wat er van hem verwacht wordt als nieuwe leerling en het belang van goede leermeesters en een goede praktijkopleiding. In de zaak werden spy-cams en zelfs een cameraatje in een horloge geplaatst om de binnenkomst van ‘ leerling’ goed te kunnen filmen. www.besteleerbedrijfhoreca.nl.

Reageer op dit artikel