nieuws

Kooklessen met marihuana populair in de VS

Horeca

Marihuana in chocoladetruffels, een salade of zelfs een taartje, in plaats van een stickie. Nu de softdrug in enkele Amerikaanse staten is gelegaliseerd haakt ook de voedingsmiddelenindustrie erop in. Dat schrijft de Volkskrant.

Kooklessen met marihuana populair in de VS
Ton Kastermans

Inmiddels zijn in de VS al verschillende kookboeken verschenen met de beste marihuana-recepten. Kooklessen over de wijze waarop marihuana het best kan worden bereid, zijn mateloos populair. Naast hasj-thee en spacecake blijkt marihuana in vele producten te kunnen worden verwerkt: van pesto’s tot alcoholische dranken.

Chocoladerepenfabriek BlueKudu in Denver verkoopt duizend marihuana-repen per dag voor prijzen tussen de 10 en 17 dollar, aldus de krant. In staten waar het is gelegaliseerd (Colorado, Washington, Vermont) zijn nu ook zogenoemde cannabis-vriendelijke hotels ontstaan die populair zijn bij drugstoeristen.

In Colorado werken inmiddels 10 duizend mensen in de softdrugsindustrie met een omzet van 200 miljoen dollar per jaar. In 2014 zou marihuana de staat tussen de 80 en 100 miljoen dollar aan extra inkomsten opleveren. En het trekt toeristen.

Reageer op dit artikel