nieuws

Nieuwe voorzitter Pensioenfonds Horeca & Catering

Horeca

Gérard Aben is de nieuwe voorzitter van het Pensioenfonds Horeca & Catering. Aben maakt als onafhankelijk voorzitter deel uit van een bestuur, dat bestaat uit negen leden. Hij is in zijn functie aangetreden per 1 juli.

Nieuwe voorzitter Pensioenfonds Horeca & Catering

De nieuwe voorzitter heeft ervaring als bestuurder van grote ondernemingen. Gérard Aben was actief bij Douwe Egberts en PostNL. Bij laatstgenoemde had hij zitting had in de Raad van Bestuur.

Bestuursfuncties

Aben was daar onder meer verantwoordelijk voor human resources. Bovendien is hij in het verleden actief geweest als bestuurder van meerdere pensioenfondsen.

Het Pensioenfonds Horeca & Catering heeft sinds 1 juli 2014 een paritair bestuur, aangevuld met een onafhankelijk voorzitter. Het bestaat in de nieuwe samenstelling uit negen leden.

KHN

Drie bestuursleden zijn voorgedragen door Koninklijke Horeca Nederland (KHN), waarvan één op voordracht van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca).

Vakbond FNV

Vier leden vertegenwoordigen de werknemersorganisaties FNV Horeca, FNV Catering en CNV Vakmensen. Een daarvan is op voordracht van de Veneca. Het achtste lid is gekozen door de pensioengerechtigden van Pensioenfonds Horeca & Catering.

Reageer op dit artikel