Zeeuws mosselseizoen van start: 'Smaak voortreffelijk

Zeeuws mosselseizoen van start: 'Smaak voortreffelijk

Het nieuwe mosselseizoen is woensdag 16 juli in Yerseke geopend. De nieuwe mosselen van Zeeuwse bodem hebben dit jaar een kleine schelp, maar zijn rijk gevuld, aldus het Nederlands Mosselbureau.

De aanhoudende winterperiode van 2012 heeft mede invloed gehad op een tragere ontwikkeling van de mosselschelp. Een mossel doet er zo'n twee jaar over om rijp te worden.

Kwaliteit

De grootte van de schelp doet niets af aan de kwaliteit. 'De smaak van de mossel is voortreffelijk', aldus Jos Steketee namens de mosselkwekers. Vanaf donderdag zijn de mosselen verkrijgbaar in supermarkten en restaurants.

Hangcultuurmosselen

Sinds begin juni zijn Zeeuwse mosselen al te krijgen. Dat zijn echter zogeheten hangcultuurmosselen, die niet op de bodem worden gekweekt, maar in netten.


Wat schenkt u bij Zeeuwse mosselen en waarom? Geef antwoord op deze vraag op ons platform Misset Horeca Connect.

Bron: ANP