nieuws

Video’s ALS Ice Bucket Challenge veel te jolig

Horeca

De filmpjes op internet over de ALS Ice Bucket Challenge worden steeds joliger, terwijl de nadruk veel meer moet liggen op het doneren van geld in plaats van je collega een nat pak bezorgen. Dat zegt Bart de Bree van Hostellerie Schuddebeurs in Zeeland.

Video’s ALS Ice Bucket Challenge veel te jolig

De Bree ergert zich aan de joligheid en de toon in de video’s. ‘Wat ik zie is dat de rage nu uitgroeit tot het bezorgen van een nat pak bij bevriende collega’s. Met het theatrale aspect in de video’s heb ik moeite. De nadruk moet veel meer liggen op het doneren van geld’, aldus De Bree.

De Bree heeft de gevolgen van ALS van dicht bij meegemaakt. Drie jaar geleden overleed zijn vader aan de spierziekte. ‘Van de een op andere dag zag ik een gezonde man aftakelen. ALS is je doodvonnis. Ik roep op om mensen bewust te maken dat grapjes en joligheid niet horen bij een doodvonnis. De aandacht voor ALS is super, maar het gaat vooral om geld doneren. Er moet snel een medicijn of therapie worden gevonden om deze progressieve spierziekte te lijf te gaan. Mag het alsjeblieft allemaal wat minder grappig?’

De ALS Ice Bucket Challenge is sinds kort een ware rage op internet. Op de video’s is te zien hoe iemand een bak met ijswater over het hoofd gooit en daarbij drie andere personen nomineert dit ook te doen. Vele koks en hotelmanagers hebben inmiddels ook een nominatie en een nat pak achter de rug. De internetrage is over komen waaien uit de VS.

Reageer op dit artikel