nieuws

Oud-betrokkenen bakkeleien over MijnHoreca

Horeca

Voormalig Sectorvoorzitter Drankverstrekkende Bedrijven van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Remco Glas, heeft hard uitgehaald naar KHN en het Bedrijfschap Horeca en Catering (BHC). Glas vindt dat er de laatste maanden bij de ontwikkeling van de app MijnHoreca ‘duistere achterkamertjes beslissingen zijn genomen’.

Oud-betrokkenen bakkeleien over MijnHoreca

In een pittige blogposting geeft Remco Glas zijn mening over MijnHoreca, een app die onder de vleugels van het Bedrijfschap de afgelopen jaren is ontwikkeld en waarover de status onduidelijk is nu het bedrijfschap ophoudt te bestaan.

Glas legt de beschuldigende vinger bij het stilvallen van de doorontwikkeling van MijnHoreca bij de bestuurders van het Bedrijfschap. Dat zijn onder andere mensen van KHN. ‘Helaas besluiten een paar egotrippende mannetjes binnen het bestuur van het BHC dat het anders gaat. Er worden duistere achterkamertjes beslissingen genomen waar zelfs bestuurders, die pro-MijnHoreca app zijn, buiten worden gehouden’, aldus Glas.

De voormalige sectorbaas is volgens de blog als hulp, ondersteuner, feedbacker en criticus tegenwoordig aan de zijlijn betrokken bij MijnHoreca. ‘Ik zeg dat het BHC de plank nu volledig misslaat, net als brancheorganisatie KHN. Blijkbaar heeeft KHN, maar ook de bonden een heel ander beeld bij samenwerken, delen en transparantie, als dat zij zeggen en zeggen na te streven’.

De harde woorden van Glas lokten direct een reactie uit bij Eus Peters, die tot augustus 2014 voor KHN werkte. Peters, die tegenwoordig directeur van Raad Nederlandse Detailhandel is, reageert fel: ‘Manmanman. Wat laten jullie jezelf kennen. Ben jij vergeten dat MijnHoreca het podium mocht hebben op de strategische sessie van KHN en er een onsamenhangende puinhoop van maakte? En dat er herkansingen waren?’.

HorecaDNA, die het register van Bedrijfschap overneemt, heeft zojuist aan Misset Horeca laten weten dat de gegevens van horecaondernemers niet zonder toestemming worden verkocht. ‘Onze gebruikersvereniging van leden bepaalt wat er met de gegevens gebeurt’, aldus Rene Rentinck, directeur van HorecaDNA.

Reageer op dit artikel