Download exclusief onderzoek 'Eén op zes dupe inbraak

Download exclusief onderzoek 'Eén op zes dupe inbraak

In 2013 werd bij een op de zes horecazaken ingebroken en kreeg 2 procent te maken met een overval. Keiharde cijfers uit eigen onderzoek van Misset Horeca. De politie lost slechts 8 procent van de inbraken op. Bij overvallen is de pakkans groter: 21 procent is gearresteerd.

Dit zijn de snoeiharde conclusies uit eigen onderzoek van Misset Horeca en Snackkoerier onder 300 horecazaken in Nederland. Ondernemers is gevraagd naar wat hen in 2013 is overkomen met betrekking tot inbraak en overval. Misdaden uit andere jaren zijn in het onderzoek buiten beschouwing gelaten.

Arrestaties
De politie loste 8 procent van de inbraken op. 'Inbraak in een horecabedrijf wordt net zo behandeld als een fietsendiefstal' – citaat ondernemer uit het onderzoek. 7 procent van de bedrijven waar werd ingebroken, weet niet of de daders gearresteerd zijn. In 85 procent van de inbraakgevallen loopt de dader nog vrij rond. Overvallers in de horeca hebben een grotere pakkans dan de inbrekers: 21 procent van de overvallers is gepakt.

» Download hier het exclusieve onderzoek