Bende teistert horeca in Noord-Nederland

Bende teistert horeca in Noord-Nederland

Horecaondernemers in het noorden van het land worden gewaarschuwd voor criminaliteit. Het lijkt erop dat er een bende actief is die het gemunt heeft op contant geld, kluizen en andere kostbaarheden van horecabazen.

Volgens De Telegraaf regent het aangiftes bij de politie in het noorden van het land. Een regionaal rechercheteam onderzoekt de zaak en komt tot de conclusie dat de inbraken zeer waarschijnlijk het werk zijn van een bende.

In Friesland, Groningen en Overijssel zijn tientallen horecaondernemers slachtoffer geworden van inbraak. Zowel in de zaak als thuis. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft een alarmbrief naar de leden in het noorden van het land gestuurd.

De inbraken gaan gepaard met veel vernielingen en agressie. De politie, die zegt bovenop de zaak te zitten, heeft ondernemers gewaarschuwd voor criminelen.

Misset Horeca bracht onlangs een onderzoeksrapport uit over criminaliteit en veiligheid. Dit rapport bevat tal van preventietips en is voor abonnees van Misset Horeca gratis te downloaden.