nieuws

Contactloos betalen komt naar de horeca

Horeca

Volgens John Kolthof van CCV Holland, marktleider op het gebied van elektronisch betaalverkeer, betalen we in 2015 steeds meer contactloos in de horeca. Hij geeft zijn visie op betaaltrends op de Horecava in Amsterdam.

Contactloos betalen komt naar de horeca

‘Betalingstechnieken zijn al een stuk diverser dan tien jaar geleden. Toen betaalden we allemaal nog met munten en biljetten.’ Kolthof trapt af met een opsomming van wat off- en online betaalmethoden. ‘Vouchers, pay at the table en vooraf online betalen’ zijn voorbeelden van manieren waarop we tegenwoordig betalen. En het worden er meer.’

De vertaling naar de horeca is dat er al veel verschillende manieren zijn om snel en gemakkelijk te betalen, maar dat nog niet elke horecagelegenheid de mogelijkheid biedt. ‘De betaalautomaten van veel horecazaken beschikt al over de functie contactloos betalen. Het is een kwestie van gebruiken.’

Tot slot heeft Kolthof nog een aantal algemene tips voor de horecaondernemer. Een goede online vindbaarheid en correctheid op bedrijfspagina’s is volgens hem erg belangrijk en hij adviseert in contact te blijven met de gast. ‘Er moet ook online iets gebeuren want alleen fysiek contact is niet genoeg.’

Reageer op dit artikel