nieuws

IBM’s chef Watson gekroond tot meest innovatief

Horeca

Het computerprogramma IBM’s chef Watson van IBM Corporation wint de Horeca Innovation Award 2015 (HIA). Dit is maandag 12 januari bekend gemaakt door HIA-voorzitter Hayk Simons. ‘Het is een uniek product dat helemaal past in de tijd waarin big data steeds belangrijker worden.

IBM’s chef Watson gekroond tot meest innovatief
Martijn Mak

IBM’s chef Watson is een database die eindeloos combinaties van producten omzet in unieke recepten. Het programma helpt koks bij het ontdekken en creëren van originele recepten. ‘Chef Watson houdt zelfs rekening met de smaak van mensen’, aldus Simons.

Categoriewinnaars
De jury van de Horeca Innovation Award koos de winnaar uit de vier overgebleven categoriewinnaars. Dit zijn respectievelijk: Spice Oils smaakmakers van Verstegen in Food & beverage, Luminous carpets lichtdoorlatend tapijt in Concepts, interior & design en het zelf-afschuimend bierglas in Equipment & services. Hier komt de uiteindelijke winnaar IBM’s chef Watson dus nog bij in de categorie Digital & social media.

De prijzen werden uitgereikt in het Horeca InnovationLab op de Horecava 2015. Dit evenement vindt plaats van 12 tot en met 15 januari 2015 in de Amsterdamse RAI.

Reageer op dit artikel