nieuws

Sligro wil nieuwe vestiging in Almere en Utrecht

Horeca

Sligro heeft plannen over zelfbedieningsgroothandels te bouwen in Almere en Utrecht. Dat heeft het bedrijf laten weten tijdens de presentatie van de jaarcijfers deze week.

Sligro wil nieuwe vestiging in Almere en Utrecht

De nieuwe vestiging in Almere staat gepland in het derde kwartaal van dit jaar. In Utrecht moet de zelfbedieningsgroothandel in het eerste kwartaal van 2016 de deuren openen. Het gaat in beide gevallen om vestigingen in zogeheten 3.0 stijl.

Sligro 3.0 staat voor een nieuwe generatie vestigingen van de groothandel die meer zijn gericht op vers en inspiratie. Met de nieuwe vestigingen komt het totaalaantal zaken van Sligro uit op 49.

Afgelopen jaar werd de eerste 3.0 vestiging geopend in Maastricht. Dit jaar moeten de vestigingen Veghel, Den Haag Forepark en Enschede om naar een 3.0 stijl. Verder gaat Sligro verder met het bestuderen van de mogelijkheden om actief te worden in België.

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers werd duidelijk dat het marktaandeel van Sligro in de Foodservice gegroeid is van 21,2%  in 2013 naar 22,9% afgelopen jaar. Volgens Sligro nam het marktaandeel van Deli XL af van 11,1 naar 11,0%. Hanos/ISPC steeg in marktaandeel van 7,0 naar 7,1%.

Reageer op dit artikel