nieuws

Willy Selten voor rechter vanwege paardenvleesfraude

Horeca

Directeur Willy Selten van de gelijknamige vleeshandel in Oss wordt als enige vervolgd voor de vermeende fraude met paardenvlees. Hij moet op 24 maart voor de rechter komen in Den Bosch, zo kondigde het Openbaar Ministerie dinsdag 13 januari aan.

Willy Selten voor rechter vanwege paardenvleesfraude

De vleeshandel van Willy Selten (45) zou vanaf 2011 circa 300.000 kilo paardenvlees uit Nederland, Engeland en Ierland hebben ontvangen.

Rundvlees

Het paardenvlees werd als rundvlees verkocht. Willy Selten wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte.

Bedrijven

De verkoopdirecteur en een medewerkster van de administratie die werden verdacht van betrokkenheid worden niet vervolgd.

Hun zaken zijn geseponeerd. Ook de bedrijven van Willy Selten worden niet gedagvaard.

NVWA

De opsporingsdienst van de NVWA viel het bedrijf Willy Selten in Oss bijna twee jaar geleden binnen nadat in Engeland en Ierland een paardenvleesschandaal aan het licht was gekomen.

In rundvleesproducten was het relatief goedkope paardenvlees gevonden. Willy Selten werd in mei 2013 aangehouden. Hij zat drie dagen vast voor verhoor.

Vlees teruggeroepen

Naar aanleiding van de ontdekking bij Willy Selten werd uit voorzorg 50 miljoen kilo vlees teruggeroepen. Een groot deel was al verkocht en geconsumeerd.

Kroketten en hamburgers

Het vlees was naar enkele honderden bedrijven in binnen- en buitenland gegaan en verwerkt in bijvoorbeeld rundvleeskroketten, hamburgers, salami en bouillon.

Het bedrijf van Willy Selten ging failliet.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel