nieuws

Rotterdamse horeca denkt aan sluiting vanwege voetbalgeweld

Horeca

Horecaondernemers in het centrum van Rotterdam overwegen sterk om hun bedrijf donderdag dicht te houden. Dit uit angst voor voetbalsupporters van AS Roma, die op wraak uit zijn voor de ongeregeldheden met Feyenoordsupporters in Rome vorige week.

Rotterdamse horeca denkt aan sluiting vanwege voetbalgeweld

Cafés en restaurants bij de Oude Haven willen hun zaak dicht houden donderdag wanneer Feyenoord-AS Roma op het programma staat. Supporters van AS Roma verzamelen zich in het Rotterdamse uitgaansgebied om aansluitend de wedstrijd te bezoeken in stadion De Kuip.

Vorige week liep de wedstrijd in Roma volledig uit de hand waarbij Feyenoord-supporters een chaos achterlieten in het centrum van de Italiaanse hoofdstad. Daarbij werd voor vele duizenden euro’s gesloopt in het oude stadshart van Rome.

In Rotterdam is vrees voor wraak en daarom hebben horecaondernemers in de Oude Haven laten weten hun zaak dicht te houden. Volgens Nieuws.nl ervaren de horeca-uitbaters weinig hulp van de gemeente. Ze zeggen niet goed geïnformeerd te worden.

De lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland laat bij monde van Robert Willemsen weten dat het wel goed komt rond deze beladen wedstrijd. ‘Dit hoort bij ondernemen in de grote stad. Als er goed wordt samengewerkt met de politie, moeten we het in goede banen kunnen leiden’, aldus Willemsen tegenover Nieuws.nl.

Reageer op dit artikel