nieuws

Amersfoort krijgt mogelijk foodhal

Horeca

Na steden als Rotterdam, Amsterdam en Utrecht krijgt wellicht ook Amersfoort zijn eigen foodhal. Er moet nog wel wat kapitaal op tafel worden gelegd.

Amersfoort krijgt mogelijk foodhal
Ruud van der Graaf

De nieuwe foodhal krijgt als naam Het Lokaal. Het wordt een foodhal met aandacht voor ’echt eten’, zo melden de initiatiefnemers. ‘Bij voldoende investering openen dit jaar de deuren waar de vershal, productie en beleving centraal staan.’

Twee loodsen
Pure smaken, verse producten uit de regio. Twee loodsen van de voormalige lijm- en zeepfabriek, in het stadshart van Amersfoort, staan straks bol van de streekproducten. Het Lokaal brengt de primeurs van het seizoen terug naar de stad en werkt aan het herstel van onze eetcultuur.

De initiatiefnemers Cor Holtackers en Rinke van ‘t Holt zijn betrokken bij de organisatie van de Smaak van de Streek, al vijf jaar een populaire streekmarkt aan de Eem in Amersfoort. Die samenwerking, de trends op het gebied van voedsel én de terugkerende vraag van de marktbezoekers of er geen dagelijkse markt mogelijk is leidde tot een vervolgstap: Het Lokaal.

Ambitie
‘Onze ambitie is om zoveel mogelijk mensen gezonde en verse producten van dichtbij te laten consumeren. Niet alleen thuis, maar ook in restaurants en kantines’, aldus Holtackers en Van ’t Holt. ‘Diverse restaurants en ondernemingen hebben inmiddels hun interesse getoond in de producten en diensten van Het Lokaal.’

Crowdfunding
Om de investering te kunnen doen zoekt Het Lokaal – naast de bank – consumenten en bedrijven die willen steunen in de financiering. ‘Dit doen ze door crowdfunding: leningen met een rente van 25% over een looptijd van vijf jaar. Afhankelijk van het geïnvesteerde bedrag bieden ze als extraatje korting op de aankopen in Het Lokaal en naamsvermelding op de deur of de glazen wand in Het Lokaal. Investeerders worden zo mede-oprichter.’

 

Reageer op dit artikel