nieuws

Chileense Cono Sur officiële wijnpartner Tour de France

Horeca

Cono Sur is voor de komende drie jaar de officiële wijnpartner van de Tour de France. Opvallend dat het grootste, jaarlijkse sportevenement ter wereld, dat zijn wortels heeft in het wijnland bij uitstek, een Chileense wijn als officiële partner heeft. ‘Sommige grote, Franse wijnhuizen zullen zich ongetwijfeld afvragen hoe dit kon gebeuren. Maar ze hebben nu drie jaar om daar over na te denken.’

Chileense Cono Sur officiële wijnpartner Tour de France

De start van de Tour de France is dit jaar in Nederland. Op 4 juli begint het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld in Utrecht. Marcel Kerkmeester, algemeen directeur van Groupe LFE, de importeur van Cono Sur: ‘De grand départ in Utrecht biedt ons een unieke kans om de Nederlandse consument verder kennis te laten maken met deze wijn.’

Opvallende combinatie
Als er twee dingen ontegenzeggelijk met Frankrijk verbonden zijn, zijn het De Tour en wijn. Dan is het op z’n minst opvallend dat een niet-Franse wijn officieel partner is van de wielerronde. ‘Tsja, er zullen een aantal grote Franse wijnhuizen zich achter de oren krabben met de vraag hoe dit kon gebeuren’, aldus André Koopman, marketing manager bij LFE. Lachend: ‘Maar goed, dan hebben ze nu drie jaar om daar over na te denken.’

Altijd duurzaam geweest
Volgens Koopman zijn fietsen en Cono Sur sowieso al een combinatie die ver teruggaat. ‘De fiets staat op de Bicicleta-serie en is een teken van duurzaamheid. Daar waren ze al mee bezig in de vroege jaren negentig, ver voordat duurzaam, bewust en biologisch hippe termen werden. In de wijngaarden verplaatsen de plukkers zich ook per fiets.’

Op de Champs-Elysées
Het partnership is een mooie opsteker voor Cono Sur. De Tour de France is het grootste, jaarlijkse sportevenement ter wereld, met meer dan 3 miljard kijkers wereldwijd. Zowel bij de start in Utrecht als bij de finish in Parijs, op de Chams-Elysées is Cono Sur nadrukkelijk aanwezig. Koopman: ‘We willen wereldwijd bekend worden met dit merk en het lijkt me duidelijk dat dit daar goed bij aansluit.’

Reageer op dit artikel