nieuws

Horeca-ondernemers tevreden met een dikke zeven

Horeca

De 100 grootste ondernemers van Nederland zijn vrolijk, dat blijkt uit het rapportcijfer dan ze zichzelf geven voor hun eigen prestatie in het afgelopen jaar. Dat komt uit op een keurige 7,6. Dit is het twee na hoogste rapportcijfer ooit in de geschiedenis van deze ranglijst.

Horeca-ondernemers tevreden met een dikke zeven

Alleen in 2006 en 2007 waren de ondernemers positiever over de eigen prestatie, met respectievelijk een 7,7 en een 7,9. Sinds 2003 registreert Misset Horeca het rapportcijfer voor de eigen prestatie. Daarmeeis dit cijfer een nauwkeurige graadmeter geworden voor de gezondheid van de Nederlandse horecatop.

Steigenberger
Opvallend dit jaar is dat er maar één onvoldoende werd gegeven. Die was voor Steigenberger. Het faillissement en het verlies van het Kurhaus heeft er daar stevig ingehakt.
Voor de rest zijn de Top 100-ondernemers eensgezind in hun mening dat er in 2014 een prima prestatie geleverd is. Maar liefst 36 keer werd er een 8 gegeven, een record. 28 keer werd een 7 genoteerd. Niet vaak waren de ondernemers het zo met elkaar eens. Waar in de vorige editie van de Top 100 de ondernemers nog een slag om de arm hielden, kunnen we nu gerust concluderen dat het crisisgevoel echt verdwenen is.

Een tien
Twee keer werd er een 10 gegeven. Roland Hogenelst van La Cubanita gaf zichzelf het hoogst haalbare cijfer voor de groeispurt van het afgelopen jaar. De populaire tapasketen groeide met maar liefst 65 procent.

Hogenelst heeft nu 41 vestigingen en hij wil er dit jaar nog eens 20 zaken bij hebben. Zijn volgende tien hebben we al met potlood ingetekend. Ook het Hilton geeft zichzelf een 10. Voor het derde jaar op rij laat Hilton dubbele groeicijfers zien, vorig jaar bedroeg de groei 17 procent. Maar de belangrijkste reden voor de jubelstemming was ongetwijfeld de opening van het Waldorf Astoria in mei.

» Bekijk hier de ranglijst Horeca Top 100 2015

Reageer op dit artikel