nieuws

Jord Althuizen voor RTL 4 op zoek naar dé Grillmaster

Horeca

‘Waarom neem je mij niet’, zei Jord Althuizen tegen de producers van het nieuwe RTL-programma Grillmasters. Zij waren op zoek naar een jurylid, type stoere man. Althuizen: ‘Met bescheidenheid is het slecht marketing voeren.’ En zodoende maakt de wereldkampioen barbecueën en eigenaar van Smokey Goodness zijn tv-debuut in juni, als jurylid. Op zoek naar de beste ‘backyard professional.’

Jord Althuizen voor RTL 4 op zoek naar dé Grillmaster

Samen met Herman den Blijker vormt Jord Althuizen de jury van Grillmasters, het nieuwe barbecueprogramma van RTL 4. Althuizen, voormalig Hotello of the Year, is onder meer Wereldkampioen (Whole Hog) Barbecue en met zijn ruige Smokey Goodness Barbecuecatering maakt hij (inter)nationaal furore. Het was diezelfde ruige uitstraling waardoor de producent Wise Monkeys bij Althuizen uitkwam. ‘In eerste instantie niet als jurylid, maar omdat ze de uitstraling van Smokey Goodness wilde overnemen op de set van Grillmasters.’ Tijdens één van de gesprekken vertelt de producer op zoek te zijn naar het type ‘stoere man’. Althuizen: ‘En met bescheidenheid is het slecht marketing voeren, dus ik zei: waarom neem je mij niet?’

Barbecue-experts
De producent en zender overleggen met programmasponsor Jupiler over Althuizen waarna de keuze op hem valt. Samen met Herman den Blijker zal hij de kandidaten beoordelen. ‘Martijn Krabbé is de presentator en Herman en ik zijn de juryleden. Ik breng natuurlijk mijn naam als wereldkampioen mee en doe veel mee aan wedstrijden. Herman is de expert op het gebied van producten, smaak en ervaring en daarnaast een vakman pur sang. Dus we vullen elkaar mooi aan.’ Tien teams van kandidaten zullen in acht afleveringen hun kunnen moeten tonen als barbecue-expert.’ En die barbecue-experts die zijn er in overvloed. ‘Niemand is een kok, maar zodra de zon schijnt is iedereen barbecue-expert’ lacht Althuizen.

Opnames en uitzending
De 10 koppels zijn geselecteerd uit honderden inschrijven en een selectiedag. Althuizen: ‘Het zijn echte fanatiekelingen die niet alleen op mooi weer wachten. Onze kandidaten grillen het hele jaar door. Ze verdienen er alleen hun geld niet mee. Het zijn geen professionals. Backyard professionals, dat dan weer wel.’ Tien teams van kandidaten zullen in acht afleveringen hun kunnen moeten tonen als barbecue-expert. In de achtste aflevering blijven er drie finalisten over. Kandidaten zullen op wisselende barbecues, diverse gerechten moeten bereiden. De opnames starten volgende week en de eerste uitzending staat gepland voor dinsdag 9 juni, om 21.30 uur op RTL 4.

Reageer op dit artikel