nieuws

Lenting Loopt vanaf heuvelachtig Ubbergen

Horeca

Op 2 juni vindt het Lenting Loopt hardloopevenement plaats. Het doel is om horecapersoneel meer in beweging te krijgen buiten de onregelmatige werkuren om. Lenting en partners bestaat dit jaar 25 jaar en daarom wordt het startsein van de loop vanuit het kantoor in Ubbergen gegeven.

Lenting Loopt vanaf heuvelachtig Ubbergen

Horecatraining en adviesbureau Lenting en Partners heeft drie jaar geleden het initiatief genomen met Lenting Loopt. Voormalig horecaondernemer Ton Lenting, wil horecamensen meer laten bewegen. Want rennen over het terras mag niet als sport gezien worden.

Loopstad Nijmegen
Tijdens het event is het mogelijk om afstanden van 5 en 10 kilometer te lopen. SVH Meesterkok Toine Smulders loopt ook dit jaar weer mee. Evenals de ondernemers van de Ballentent uit Rotterdam (nummer 29 in de café top 100).

Gezond bewegen
Maria Hopman, hoogleraar Integratieve Fysiologie aan het ST Radboud UMC is betrokken bij het hardloopevent. Zij doet onderzoek naar de effecten van bewegen op de gezondheid van mensen. Volgens haar zijn horecaondernemers die op de werkvloer en daarbuiten in beweging zijn, een interessante doelgroep.

Reageer op dit artikel