nieuws

Plan voor restaurant gerund door mensen met beperking

Horeca

In Zuidhorn komt mogelijk een restaurant dat wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Michèl van Nispen diende een voorstel in bij de gemeenteraad. Hij wil dit restaurant vestigen in een leegstand winkelpand.

Plan voor restaurant gerund door mensen met beperking

Aan de gemeenteraad van Zuidhorn werd gevraagd om dit leegstaande winkelpand een bestemming te geven als restaurant, zo meldt dvhn.nl. Namens Onderling Sterk Zuidhorn, waar 15 mensen met een beperking bij zijn aangesloten, werd deze wens in de raadszaal naar voren gebracht door Michèl van Nispen. Hij richtte zich daarbij tot de zes fracties die in de gemeenteraad vertegenwoordigd zijn.

Leek
In Leek wordt een dergelijk restaurant gerund door stichting De Zijlen. Coach Wim van Rijswijk van Onderling Sterk zei blij te zijn met het eetrestaurant in Leek. Hij noemde het wel jammer dat dit bedrijf buiten het centrum zit en alleen doordeweeks open is. Volgens raadsleden ligt het meer op de weg van een ondernemer dan van de gemeenteraad om een dergelijk initiatief van de grond te tillen.

Reageer op dit artikel