nieuws

Strandpaviljoen Jamm Beach dankzij crowdfunding weer open

Horeca

Na vier enerverende weken is strandpaviljoen Jamm Beach in Ter Heide vrijdag 8 mei met een spectaculair openingsfeest heropend. Na in april vrijwel volledig te zijn afgebrand, is het benodigde werkkapitaal voor herbouw razendsnel gerealiseerd door een crowdfunding-project via Kapitaal Op Maat. Daarmee konden cruciale weken – nodig voor de verzekeringsafwikkeling – overbrugd worden.

Strandpaviljoen Jamm Beach dankzij crowdfunding weer open

Op zaterdag 11 april, de dag dat het strandpaviljoen zou openen voor het zomerseizoen, werd in de vroege ochtend brand gesignaleerd. Brandstichting bleek de oorzaak te zijn en Jamm Beach brandde vrijwel volledig af. Door veel steunbetuigingen via onder andere social media besloot eigenaar Dylan Otto zich niet uit het veld te laten slaan. Verzekeringsafwikkeling zou echter te lang op zich laten wachten om de herbouw tijdig te starten en het seizoen te kunnen redden.

Zo kwam een afspraak met Kapitaal Op Maat tot stand, een crowdfunding-platform dat ondernemers die financiering zoeken, verbindt met investeerders die op zoek zijn naar solide rendementen door geld uit te lenen aan deze ondernemers.

Bedrijfsvoering binnen twee dagen beoordeeld

Dylan Otto: ‘Op 20 april vond een eerste afspraak plaats met de experts van Kapitaal Op Maat en zij zagen samen met mij de noodzaak om snel te handelen. Op basis van onder andere mijn financiële gegevens en prognoses werd mijn bedrijfsvoering binnen twee dagen beoordeeld en werd een investeringsproject vormgegeven. Een traject dat bij banken zo kan oplopen tot meerdere weken.’

Al op vrijdag 24 april opende de crowdfunding voor Jamm Beach en nog diezelfde dag werd om 12.30 uur de benodigde €35.000 door in totaal 45 investeerders bijeengebracht. ‘Een enorme steun in de rug voor ons bedrijf en het geeft aan hoe sterk het investeerdersnetwerk is dat Kapitaal Op Maat achter zich heeft staan’, aldus Otto.

Ondernemer pur sang

Pim van de Velde, directeur van Kapitaal op Maat: ‘Dylan Otto is een Westlander en ondernemer pur sang. De resultaten van Jamm Beach waren de afgelopen tien jaar positief en onze gebruikelijke financiële toetsing leerde dat het investeringsrisico overzichtelijk is. We zijn verheugd dat we Jamm Beach hebben kunnen assisteren in de voorspoedige herbouw en blijven altijd op zoek naar goede ondernemers die met de investeerders uit ons netwerk een financiering willen afsluiten. Zo streven we naar afspraken waar alle partijen de vruchten van plukken.’

Reageer op dit artikel