nieuws

Vier nieuwkomers in de Horeca Top 100 2015

Horeca

De Horeca Top 100 van 2015 kent dit jaar vier nieuwe binnenkomers, netjes verdeeld over de categorieën catering, hotel, restaurant en café.

Vier nieuwkomers in de Horeca Top 100 2015

De hoogste nieuwe binnenkomer schiet de lijst in op plek 17. Albron verzorgt sinds vorig jaar de catering bij Centre Parcs en dat levert deze verdienstelijke notering op. Wat ook bijdroeg was het feit dat de contracten met De Keukenhof en de paleizen Het Loo en Soestdijk in 2014 verlengd werden.

Danzep
Op plek 100 komt Danzep binnen, het Brits-Nederlandse geesteskind van ondernemers Dan Metcalfe en Hans-Poul Veldhuyzen. Hiermee zijn ze master franchiseholder Benelux van easyHotels, waarvan er inmiddels drie in ons land staan. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Pier
Het afgelopen jaar kwam het bedrijf in het nieuws met de aankoop van de Scheveningse Pier, samen met Condor Wessels. Voor dit jaar heeft Danzep tussen de €15 en €20 miljoen gereserveerd voor de realisatie van drie nieuwe easyHotels in de Benelux.

Walrus
Drie plaatsen hoger vinden we opnieuw een duo: Arjen Rusticus en Bas Hollenberg komen nieuw binnen met hun (eet)café De Walrus. De Friezen hebben twee vestigingen, in Leeuwarden en Sneek. Het duo is sowieso van de lijstjes, want ook in de Café- en de Terras Top 100 zitten de bedrijven stevig in het zadel.

Vandaag
Op 91 vinden we het all-in diningconcept Vandaag van Michelle (foto) en Jim Xu. De entree gaat gepaard met het 10-jarig jubileum van het bedrijf. Vandaag heeft naar eigen zeggen het begrip ‘wereldkeuken’ geïntroduceerd,met per vestiging zeven kookstations: Italiaans, Frans, mediterraan, Chinees, Japans, grill en planchagerechten en patisserie. Naast de vestigingen in Amsterdam en Utrecht moet volgend jaar de derde locatie de deuren openen, in Breda.

Bekijk hier de ranglijst van de Horeca Top 100 2015>

Reageer op dit artikel