nieuws

250 miljoen euro voor (horeca)ondernemers

Horeca

Voor (horeca)ondernemers die willen investeren hebben leasemaatschappij DLL en de Rabobank deze week 250 miljoen euro extra beschikbaar gekregen van de Europese Investeringsbank (EIB).

250 miljoen euro voor (horeca)ondernemers
Met deze faciliteit ondersteunt de EIB het herstel van het bedrijfsleven. Ondernemers die voor de financiering van hun investering behoefte hebben aan een bancair-krediet of lease en die voldoen aan de criteria kunnen profiteren van een rentekorting tot 0,65%.
250 ondernemers profiteren
“Nu de Nederlandse economie zich herstelt kunnen ondernemers een extra ruggensteun om te investeren goed gebruiken. De vorige EIB tranche van 300 miljoen euro voor bancair krediet heeft geleid tot ruim het drievoudige aan investeringen”, aldus Paul Dirken, directeur Bedrijven van de Rabobank.  Naar verwachting kunnen zeker 250 ondernemers dankzij deze faciliteit een lening krijgen met een aantrekkelijke korting.  

Criteria
Voor de kortingsregeling komen bedrijven in aanmerking die minder dan 3.000 medewerkers hebben. De totale investering mag niet meer dan 25 miljoen euro bedragen. In de afgelopen zes jaar (2009-2015) heeft de Rabobank dankzij een soortgelijke EIB-financiering al aan meer dan 1400 MKB-ondernemers een lening met een aantrekkelijke korting beschikbaar kunnen stellen. Gemiddeld genomen gaat het om leningen van ca. 835.000 euro. 

Reageer op dit artikel