nieuws

Antonio van den Hengel in bestuur KHN

Horeca

Antonio van den Hengel is benoemd tot lid van het landelijk bestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Gisteren, dinsdag 2 juni, werd Van den Hengel officieel benoemd tijdens de vergadering van de ledenraad van KHN. Antonio is (mede-)eigenaar van eetcafé Centraal, grand café De Lindenhof en restaurant De Korte Duinen in Soest.

Antonio van den Hengel in bestuur KHN

De 43-jarige Van den Hengel is een echte horecaman. Op zijn vijfentwintigste nam hij de cafetaria van zijn oom en tante in Soest over. Het was de start van een lange horecacarrière. Zijn eerste eigen bedrijf was Broodje van Toontje, later omgedoopt tot eetcafé Centraal. Met twee bedrijfsleiders van dat eetcafé begon hij in juli 2010 grand café De Lindenhof, ook in Soest. In juli 2012 nam hij bovendien met de chef-kok van Centraal restaurant De Korte Duinen in Soest over.

Van den Hengel heeft in alle bedrijven de dagelijkse werkzaamheden gedelegeerd, maar hij stuurt de bedrijven wel zelf aan. In eetcafé Centraal werkt hij nog gemiddeld één dag in de week mee op de vloer en ook bij cateringactiviteiten is hij regelmatig actief. Dit maakt dat hij voldoende tijd over heeft voor een bestuursfunctie op landelijk niveau. ‘Ik kijk er enorm naar uit om met deze mooie club verder te bouwen’, meldt Van den Hengel hier zelf over.

Teamspeler
De voordrachtcommissie van KHN zag in Van den Hengel een waardevolle aanvulling op het landelijk bestuur. Als kleine ondernemer weet hij uitstekend wat er op de werkvloer speelt, meent de commissie. Ook zijn de leden van mening dat Van den Hengel als teamspeler gemakkelijk de verbinding met de (ook kleine) horecaondernemer kan maken. Bovendien heeft hij volgens hen een goed beeld van de uitdagingen waar de horeca de komende jaren voor staat.

Het landelijk bestuur bestaat uit vijf KHN-leden die door de ledenraad zijn benoemd als landelijk bestuurslid. Zij worden benoemd voor een periode van drie jaar en kunnen zich eenmaal herkiesbaar stellen. De bestuursleden zijn zoveel mogelijk een redelijke afspiegeling van de KHN-leden.

Reageer op dit artikel