nieuws

Harderwijk wil meer toeristen trekken

Horeca

De gemeente Harderwijk wil meer buitenlandse toeristen trekken. Om dat te bewerkstelligen, wil ze de komende drie jaar jaarlijks €60.000 investeren.

Harderwijk wil meer toeristen trekken
ANP

Het voorstel, dat uit de koker van het college van B en W komt, is overigens niet helemaal onomstreden, meldt het AD van 16 juni. Vooral de raadsfractie van D66 heeft bezwaren. Zo zou het moment ongelukkig gekozen zijn, omdat Harderwijk de komende jaren een grote bouwput is.

Toch lijkt het college een ruime meerderheid achter zich te krijgen voor het investeren in toerisme. D66 werd erop gewezen dat Amsterdam momenteel eveneens een bouwput is, terwijl daar toch ook onverminderd veel toeristen komen.

Camperparkeerplaatsen
Het aantrekken van extra toerisme past in de trend die door het Harderwijkse college eerder al werd ingezet. Zo zijn een maand geleden bijvoorbeeld meerdere camperparkeerplaatsen ingericht op de boulevard. Dit om tegemoet te komen aan de – voornamelijk Duitse – toeristen die met de camper reizen.

Reageer op dit artikel