nieuws

Hollandse Nieuwe komt later

Horeca

De start van het haringseizoen wordt acht dagen uitgesteld. De haring uit Scandinavië is nog niet vet genoeg is om tot Hollandse Nieuwe te kunnen worden verwerkt.

Hollandse Nieuwe komt later

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt verplaatst naar 17 juni. Dit zou aanvankelijk 9 juni gebeuren. Het is de derde keer in de geschiedenis dat uitstel nodig is. Dat gebeurde eerder in 2006 en in 2013.

Matig weer
Het Visbureau laat weten dat het matige weer de boosdoener is. Plankton kon zich daardoor minder snel ontwikkelen, terwijl haringen veel plankton moeten eten om te groeien en vet te worden.

Vlaggetjesdag gaat door
Vlaggetjesdag in Scheveningen gaat ondanks het uitstel gewoon door. Het is om praktische redenen niet meer mogelijk om dat haringfeest te verplaatsen. Andere feestjes worden wel uitgesteld. ‘Het seizoen starten met een haring van mindere kwaliteit is geen optie’, zegt het Visbureau.

 

Reageer op dit artikel