nieuws

Horeca floreert in zeecontainers

Horeca

Zeecontainers worden op steeds meer plaatsen ingezet als horecalocatie. Creatieve ondernemers met beperkte budgetten weten er wel raad mee, zo blijkt.

Horeca floreert in zeecontainers

Na jarenlang de wereld te zijn rondgevaren, krijgen zeecontainers een tweede leven op het vasteland. Ze kunnen tegen een stootje, zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te verplaatsen. Binnen is de sfeer robuust industrieel, en toch verrassend knus, zo meldt Elsevier.

Lokale bieren
Een van de omgebouwde zeecontainers is te vinden nabij NS-station Amsterdam Sloterdijk. Het gaat om horecapaviljoen BRET het Orlyplein. ‘De kaart is duurzaam en er is een grote verscheidenheid aan lokaal gebrouwen bieren.’

Surfdorp
In Scheveningen zijn zeecontainers in het surfdorp F.A.S.T. omgebouwd tot slaapplaatsen. Het gaat om vijftig hostelbedden op een paar stappen afstand van het strand. Er is ook een zeecontainer voor podiumkunsten aanwezig. Ook op andere plaatsen in het land krijgen zeecontainers een tweede leven.

Reageer op dit artikel