nieuws

Horeca Terschelling in ban van festival Oerol

Horeca

Het eiland Terschelling is vanaf vrijdag weer het toneel voor het theaterfestival Oerol. Tijdens de 34e editie kunnen bezoekers er tien dagen terecht voor 35 theatervoorstellingen, waarvan 23 premières en een aantal internationale producties. De horeca lift mee op het succes van dit jaarlijkse festival.

Horeca Terschelling in ban van festival Oerol

Er zijn voorstellingen te zien van theatergroepen als het Amsterdams Bostheater, het Noord Nederlands Toneel, Orkater, Wunderbaum, Jens van Daele en Het Nationale Toneel. Veel makers op Oerol belichten dit jaar ‘de rol van het individu’, zegt de organisatie. Er zijn rond de 100.000 kaarten te koop.

Oerol wordt vrijdag geopend met de locatievoorstelling Erf van het Utrechtse theatergezelschap Schweigman&. Erf is ‘een monumentale ode aan het mens-zijn, die zich afspeelt op de grens van het open veld en het donkere bos’.

Het kunst- en cultuurprogramma Opium doet een week lang live verslag van het festival. Van maandag tot en met vrijdag ontvangt presentator Cornald Maas gasten van het vaste land, onder wie Floortje Dessing, Irene Moors en André van Duin.

Reageer op dit artikel