nieuws

Meer toeristen bezochten Nederlandse kust

Horeca

Het aantal vakanties van buitenlandse gasten aan de Nederlandse kust is in 2014 met ongeveer 200.000 toegenomen naar 2 miljoen. Gezamenlijk gaven zij ruim €950 miljoen uit. Dat meldde het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) zaterdag 6 juni.

Meer toeristen bezochten Nederlandse kust

Er kwamen vooral meer Belgen en Duitsers naar de Nederlandse kust. In 2014 brachten ruim 1,4 miljoen Duitsers en meer dan 350.000 Belgen er hun vakantie door.

‘Belgen vinden onze kust al langere tijd aantrekkelijk, vooral omdat deze minder versteend is dan de Belgische kust én omdat er aan Nederlandse zijde ook relatief veel te doen is’, meldt NBTC-woordvoerster Thérèse Ariaans.

De Duitsers komen al decennia lang graag naar de kust in Nederland. Ze waarderen het afwisselende landschap en bovendien is het dichtbij en goed bereikbaar, weet ze.

Het NBTC waarschuwt wel voor concurrentie. ‘Die is groot’, aldus Ariaans. ‘Het blijft belangrijk om de grote diversiteit en het onderscheidende karakter van onze kuststrook onder de aandacht te brengen.’

Steden in de buurt
Voordeel in Nederland is dat het strand niet ver van bekende grote steden ligt. ‘Daardoor kan een kusttoerist op één dag gemakkelijk even het strand in Scheveningen bezoeken om daarna bijvoorbeeld naar een van de grote steden te rijden.’

In de internationale verkoop van Nederland als toeristische trekpleister zijn de kust en de steden de belangrijkste pijlers. Het NBTC voert al langere tijd een speciale campagne om het (herhaal)bezoek aan de kust te stimuleren.

Reageer op dit artikel